Algemeen

Afvalcontainer huren

Afvalcontainers zijn onmisbaar bij het beheer van afval. Ze worden gebruikt om afval op een georganiseerde en veilige manier op te slaan en te transporteren naar de afvalverwerking. Er zijn verschillende soorten afvalcontainers beschikbaar, afhankelijk van het type afval dat wordt geproduceerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwafvalcontainers, restafvalcontainers, papier- en kartoncontainers, GFT-containers, glascontainers en plasticcontainers. 

Soorten containers

Restafvalcontainers zijn de meest voorkomende afvalcontainers. Ze worden gebruikt om niet-recyclebaar afval op te slaan. Dit afval kan bestaan uit huishoudelijk afval, verpakkingen, etensresten, enz. Restafvalcontainers zijn meestal grijs of zwart en hebben een deksel dat het afval beschermt tegen regen en dieren. De grootte van de container kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt. Bouwafvalcontainers zijn ideaal als je iets in je huis gaat verbouwen, hierin kun je gemakkelijk een grote hoeveelheid puinafval kwijt. Dit zijn grote containers variërend van 3m3 tot 10m3. De meest gebruikelijke zijn de 6m3 containers. Papier en kartoncontainers zijn bedoeld voor het opslaan van papier en karton. Deze containers zijn meestal blauw en hebben een smalle opening waarin het papier en karton past. Papier- en kartoncontainers worden vaak gebruikt op scholen, kantoren en andere openbare plaatsen waar veel papier en karton wordt gebruikt. GFT-containers worden gebruikt voor het opslaan van groente-, fruit- en tuinafval. Dit afval kan worden gebruikt als compost, wat goed is voor de bodem en plantengroei. GFT-containers zijn meestal groen en hebben een deksel om geuren en insecten buiten te houden. Het is belangrijk om geen ander afval in deze containers te gooien, aangezien dit de kwaliteit van de compost kan verminderen. Glascontainers worden gebruikt voor het opslaan van glazen flessen en potten. Het glas kan worden gerecycled en gebruikt worden om nieuwe glazen producten te maken. Het is belangrijk om het glas gescheiden te houden van ander afval om het recyclen gemakkelijker te maken. Plasticcontainers worden gebruikt voor het opslaan van plastic flessen, zakken, en ander plastic afval. Plasticcontainers zijn meestal geel en hebben een brede opening waarin het plastic afval past. Het is belangrijk om het plastic gescheiden te houden van ander afval om het recyclen gemakkelijker te maken.

Container huren

Heb je binnenkort een afvalcontainer nodig, omdat je bijvoorbeeld je huis gaat verbouwen? Je kunt eenvoudig een container huren, regel wel van te voren een plek waar deze kan staan. Als je zelf geen plek hebt om de container neer te zetten, moet je bij de gemeente informeren over het huren van een plek op straat.